Mat & dryck

Succé för vin- och delikatessmässan

Mer än 500 kom för att prova vin, rom, whisky, choklad och andra läckerheter.

Viner från Italien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Sydafrika, Australien, Nya Zeeland, Spanien, Portugal, Chile och Argentina – i en mängd olika prisklasser – fanns att avnjuta när Vincontoret/Hotellgatan 4 arrangerade årets upplaga av Vin- och delikatessmässan.

I år låg ett särskilt fokus på Sydafrikanska viner, men också sommarens rosé-favoriter och rom. På plats fanns även den riksomfattande föreningen Munskänkarna, Jeltsje och Gerke Hoftsra som driver Jeltsjes chokladpraliner i Docksta, Ost- och delikatessbutiken, Veronica Vallrud med cateringfirman Valles Vrå, First Hotel Statt och Scandic Hotell för att erbjuda väldigt goda tilltugg till dryckerna.

Över hundra olika viner och tio lagrade romsorter fanns att prova. Dessutom kunde man boka in sig på tre olika specialprovningar, med whisky, svenskarnas favoritvin Amarone och en provning av fantastiska kombinationer.

– Vi kan inte säga annat än att det blev succé i år, vi har haft närmare tre gånger så mycket folk som tidigare år, säger Mats Jonsson, en av arrangörerna och grundaren till vinklubben Hotellgatan 4.

Efter lördagens publiktillstormning öppnar sig frågan om vin- och delikatessmässan kanske måste söka sig till större lokaler nästa år.

Publicerat