Köpmanholmen

Rapport schackfyrans riksfinal

När Köpmanholmenskolan årskurs fyra tog sig till schackfyrans riksfinal i Globen följde Lena Finne Jansson med för att heja på.

Köpmanholmenskolan åk 4: Rapport från schackfyrans riksfinal i Globen, Stockholm den 21 maj 2011

Vi startade med förväntansfulla blickar mot Stockholm klockan 12:00 på fredagen. Resan mot Stockholm gick smidigt och tack vare en chaufför som verkade kunna svänga på en femöring så klarade vi även omdirigeringen av trafiken nära övernattningsstället. Efter att ha packat ur, bäddat och ätit lite snacks var det dags att lägga sig.

Dagen därpå var det schackfinalsmorgon. Reglerna gicks igenom efter frukosten, inspirationstal hölls och sedan bar det av till Globen.

Ena halvan av klassen spelade varje heltimme och andra halvan varje halvtimme. Varje match hade en maxtid på 20 minuter. Vi föräldrar tog itu med att planera logistiken kring lunchen – ett mästerprov i sig att på kort tid beställa och fixa mat med långa köer, men det gick elegant. Barnen och deras lärare, Anneli och Bettan, hade full fokus på tävlingen. Våra tjugo barn bland över 1200 andra barn med bord i tio rader och fyra kolumner med 32 platser vid varje bord. Våra barn höll fokus i alla fem matcher, uppträdde juste och slutade på plats 72 av 115 deltagande finallag. Ett strålande resultat i våra ögon. På första plats kom engelska skolan.

Nu är vi på väg hemåt, nöjda och ganska slut och tacksamma för alla som stöttat oss så att vi har kunnat delta och göra denna resa!

Lena Finne Jansson

Publicerat