Mat & dryck

Mathantverk och massor av folk i Brynge

Smaklustmässan på Vitsippans dag i Brynge kulturområde blev en lustfylld dag som föll alla i smaken.

Skogs-Hildas prisbelönta bröd från Ullånger, tunnbröd från Röån, lax från Näske, getost från Ramsele, glass från Myckelgensjö, vaktelägg från Sollefteå och mycket annat gott kunde man införskaffa när den första smaklustmässan som föreningen Mathantverkare i Västernorrland arrangerade i Brynge på söndagen.

Smaklustmässan, som ingår i det länsomfattande projektet Smakstart, lockade massor av folk till ett idylliskt försommargrönt landskap och mitt på dagen när det var som mest besökare var det faktiskt svårt att hitta en parkeringsplats på de smala grusvägarna i kulturområdet.

Målsättningen för Smakstart är att skapa en förbättrad lönsamhet för lokala producenter och att Västernorrland ska bli känt för sin goda och smakrika mat av hög kvalitet. Och den smakrika maten kunde besökarna ta del av, här fick man smakprov på små hamburgare av kött från länet, helstekt lamm och mycket annat smaskigt.

Barbro Uhlin, matinspiratör från Sidensjö, som under många år drev Linlyckan i Brynge och nu är styrelseledamot i Mathantverkare i Västernorrland, har på sin lott att arrangera aktiviteter kring mathantverk.

– Vi ska ha arrangemang runt om i länet och det känns jättetrevligt att vårt avstamp sker här i Brynge, säger Barbro som inte kan vara annat än helnöjd med arrangemanget på Vitsippans dag.

Massor av folk, strålande sol och underbart mathantverk. En succé helt enkelt.

Publicerat