Du är här

2011-05-27 - Lisa B
Lisa Börjegren, ny bloggare på webben7.se. Foto: Mats Forsgren

Introduktion

Mitt namn är Lisa Börjegren. Jag är en 17-årig tjej som för tillfället går andra året på gymnasiet med inriktning estetisk musik där jag både sjunger och plinkar på en liten ukulele.

Jag har nu fått chansen att skriva här på Tidningen 7 vilket känns både roligt och spännande. Mycket av det jag kommer att skriva om handlar om livet som rullstolsburen, då jag själv sitter i rullstol.

Orsaken är att jag föddes med benskörhet, en sjukdom som gör att mitt skelett är otroligt skört. Under min uppväxt har jag fått vara på sjukhuset med väldigt många benbrott. Det finns dock olika typer av medfödd benskörhet. Vissa kan nästintill inte röra på sig medan andra kan gå utan större problem. Jag kan gå om jag har någonting att stödja mig på och inte har ont i benen men ärligt talat är jag oftast alldeles för lat och sitter hellre kvar i rullstolen. Fast jag brukar träna och kan röra på mig väldigt bra, om jag inte har ont dvs.

Jag kom i kontakt med Tidningen 7 via mejl då jag berättade lite om mig själv och vad jag vill uppnå med mina texter. Att människor framförallt ska kunna förstå bättre och även att människor ska kunna tänka annorlunda kring livet i rullstol. Livet behöver inte vara hemskt och tråkigt, för livet är vad man gör det till. Sedan anser jag att många som sitter i rullstol inte vågar ta plats och definitivt inte vågar säga deras åsikter högt. De svarade och vi bestämde för att ha ett litet möte.

När jag först kom dit visste jag inte riktigt vad de hade tänkt. Om de menade att jag skulle skriva krönikor, kanske bara en enda krönika eller blogga? När vi satt oss till bords (och jag hade fått min kopp choklad) började vi spekulera kring mitt skrivande. Till slut kom vi fram till att detta skulle vara en bra grej att starta med.

Annars då? Jag älskar sushi, har en hund som heter Molle, brukar gå på Modo Hockeys hemmamatcher, har lätt för att vara lite för ironisk ibland och åker gärna på festival under sommaren. Om ni har några frågor kan ni alltid skicka iväg ett mejl till lisaborjegren@live.se eller så stannar ni mig bara på stan och frågar. Jag svarar gärna.

Dela med dig av denna artikel på: