Du är här

2011-05-24 - Klotterplanket
Foto: Theres Gunnarsson

Ungdomar vill sluta röka själv

Allt fler ungdomar röker och snusar idag, samtidigt som allt fler vill sluta. Nu finns en självhjälpsguide i form av en tidning till de beroende ungdomarna.

-Ungdomar vill sluta röka och snusa själv och därför inte vara i en stödgrupp säger Marina Sundefors, parkskolans skolsyster. Därför har Statens folkhälsoinstitut tagit fram en ungdomligt färggrann tidning vid namn "Fimpa Nu!". Den har skapats för att hjälpa ungdomar att bli rök och snusfri. Tidningen är som en guide med information om hur beroendet påverkar kroppen negativt, men också om hur fort kroppen kan reparera sig om man slutar. Genom att läsa "Fimpa Nu!" blir många ungdomar motiverade att få slut på sitt beroende och ser ett hopp när de inser att kroppen kommer att reparera sig snabbt. I tidningen får ungdomar också ett begrepp om hur dyrt det är att röka/snusa. På Statens folkhälsoinstituts hemsida går det att gratis beställa tidningen, men också att läsa den direkt. På skolan finns tidningen även att få hos skolsystern.
- Det är viktigt att ungdomarna vet att även skolsystern Elisabeth Andersson finns på park- och nolaskolan och Margareta Eidenvall på nolaskolan och vi alla tre finns för att stödja, säger Marina Sundefors.


Dela med dig av denna artikel på: