Anna K

Årets match slutade i fiasko

Maken är stor supporter av Malmö FF så att kvällens match mellan MFF och HIF gick på TV'n hemma var en självklarhet. Lilleman och jag sällskapade i soffan och det gick trettio minuter och det slutade i ilska och besvikelse.
Skåne-derby mellan Malmö - Helsingborg. Har själv sett ett derby och vet hur härlig stämning det är med 24 000 på läktarna, folkfest i stan, knökfulla uteserveringar i ljusblåa och vita färger, flaggor på alla stadsbussar, hela stadion sjunger Malmö-hymnen när spelarna entrar stadion, det är mäktigt vill jag lova (där ligger tyvärr Fjällräven center i lä)! 
Helsingborg hann göra ett mål, därefter kastar någon idiot (ursäkta uttrycket men i det här fallet är det befogat) in en knallskott precis bredvid Helsingborgs målvakt, och därefter springer en annan eller kanske samma idiot in på planen och knuffar målvakten innan poliserna hinner i kapp honom. Matchen avbryts och vinsten tilldelas Helsingborg. 

Dessa "supportar", eller det är dom inte ens, lyckas förstöra en hel fotbollsfest som många sett fram emot. 99.9% av alla som är på matchen sköter ju sig utmärkt och är där för att stötta sitt lag, men i detta fall lyckades en eller två personer göra resterande supportar, spelar, TV-tittare och andra enormt upprörda och besvikna. Usch vad jag blir upprörd över sån här idioti. Dom älskar inte fotboll och är bara ute efter att förstöra eller slåss.  

Som förälder kan jag inte låta bli att tänka på de barnfamiljer som åkt dit ikväll. Betalat dyra pengar för biljetterna, barnen har stora förväntningar och sen ska de behöva se detta. 

Som sagt, upprörande, så nu går jag upp och lugnar mig med lite tapetsering! 
 
Publicerat