Du är här

2011-05-26 - Nyheter/Reportage
– Företagsamma människor behöver bra företagsklimat för att verka, säger Malin Sjölander, regionchef för Svenskt Näringsliv Västernorrland

Ö-viksföretagare utbildas på företagarmöte

Företagare från hela Västernorrland reser på tordagen till Göteborg för att vara med på Framtidsmötet som Svenskt Näringsliv arrangerar i samband med sin föreningsstämma.

700 företagare från hela Sverige träffas för att diskutera de viktigaste frågorna för företagare. Sveriges företagsklimat ska förbättras och det genom att sätta företagsamma människor i fokus.

Temat för hela Framtidsmötet, som sker i anslutning till Svenskt Näringslivs föreningsstämma, är Storytelling. Genom att få hundratals företagare runt om i Sverige att berätta sina företagarberättelser på sitt sätt så ska förståelsen för företagens roll i samhället öka.

Alla som deltar i mötet kommer att utbildas i Storytelling. Detta är ett nytt arbetssätt för Svenskt Näringsliv och ett sätt att lyfta fram företagares behov och idéer.

– Det finns inga företag utan företagsamma människor. Det spelar ingen roll om man tänker på en liten lokal butik eller på ett stort globalt bolag. Företagsamma människor behöver bra företagsklimat för att verka, säger Malin Sjölander, regionchef för Svenskt Näringsliv Västernorrland

Liisi Hägglund driver flera företag i Örnsköldsvik, bl a Höga kusten senioruthyrning:

– Jag har åkt på flera av dessa framtidsmöten och de stärker verkligen gemenskapen mellan oss företagare. Upplägget är alltid proffsigt. För mig är de viktigaste företagsfrågorna att ta med till Göteborg hur jag på bästa sätt kan utveckla mig och mitt företag och hur ska jag påverka politiker och tjänstemän och andra beslutsfattare i min kommun att bli mer företagsamma.

Dela med dig av denna artikel på: