Du är här

2011-06-23 - Malin H

NOVExpert Essentiel

På vår andra blogg får vi ofta produkter som ska recenseras. Mycket är ren och skär skit men vissa saker är riktigt, riktigt bra...

I fredags, på födelsedagen, damp det ner lite nya produkter från relativt nystartade, och för Sverige, nya NOVExpert. De hade bjudit in till trevligt mingel i både Stockholm och Göteborg men då jag inte kunde komma så fick jag lite nyheter hemskickade istället för att kunna klämma och känna på dem. Det tackar vi svenska agenturen NovaConcept för!

Produkterna är 100 % naturliga och certifierade av Ecocert. Experterna bakom deras unika formula ligger även bakom produktutveckling åt giganterna inom konventionella skönhetsindustrin. Vad sägs om t.ex. Shiseido och Kanebo?
Alla NOVExperts produkter sägs vara så pass milda att de passar även den känsligaste huden och innehåller inga konserveringsmedel eller kända allergener. Det återfinns heller inga syntetiska doftämnen i produkterna. Trots sin ringa ålder på 3 år så har NOVExpert redan kammat hem flera ärofyllda priser där man med hästlängder slagit konventionella märken, 'trots' sin gröna formula. Oerhört glädjande att ta del av för sådana ekonördar som vi! :D

Produkterna innehåller novaxyline som utvinns ur en marin planta som regelbundet utsatts för ebb och i samband med detta utvecklat ett naturligt, unikt system som skyddar hudens celler och på ett effektivt sätt motverkar hudens åldrande.

Serien finns i två kategorier; anti-ageing (för den mer mogna huden) och essential.
Jag fick hem Gentle make-up removing milkBotanical scrub for face och Light emulsion. Jag har redan hunnit testa dem ett par dagar och hittills verkar de lovande! Tvättkrämen är mild men rengör effektivt och lämnar i alla fall min hy mjuk, ren och återfuktad och emulsionen är ljuvlig för min hud som är fet i T-zonen. Självklart återkommer jag med en recension då jag testat dem mer. :)

Produkterna kommer till största delen att säljas via s.k 'home-parties' men kan även beställas via NovaConcepts hemsida där det finns en webbutik.

Dela med dig av denna artikel på: