Du är här

2011-06-22 - Poesi & Noveller
Foto av: Sanna Jonsson

Novell: Jag Älskar Dig

Du tog min hand och gick ner på knä och sa de orden jag alltid velat höra.

Vi hade träffats på en bar i centrala Göteborg en Lördagskväll för tre år sedan. Vårat förhållande har alltid varit näst intill perfekt, vi har våra små skavanker som alla andra. Vi små bråkade alltid om småsaker, men blir alltid sams igen. Sanningen är den att vi kan inte leva utan varandra.

Det var en härlig morgon i Göteborg, fåglarna kvittrade och solen lyste. Markus hade nyss vaknat, han sträckte ut sin arm och la den över min midja. Det kändes som att vi var två nykära tonåringar. Jag klev upp ur sängen, tog på mig min sidenmorgonrock, gick ut till köket. Satte på vattenkokaren och tog fram två kaffekoppar. Peter kom in till köket och sätter sig på en stol vid köksbordet och iakttar alla mina rörelser.

Vi gick ut och satte oss på balkongen och tittade på den fantastiska utsiken som vi hade från våran egen lägenhet. Vi satt där och drack vårat kaffe, när du oväntat gick ner på knä mitt framför mig.

- Caroline, vi har varit tillsammans i tre år nu, du är allt jag någonsin önskat mig. Det finns inte ord att förklara vad du betyder för mig jag älskar dig! Caroline Louise Karlsson, vill du gifta dig med mig?

Jag visste inte vad jag skulle säga, jag var mållös. Jag satte mig ner på knä framför dig.

- Ja det är klart jag vill!

Jag slängde mig fram till din famn och kysste dig hasigt på munnen. Det här var ett  ögonblick jag aldrig någonsin skulle glömma.

Bröllopet var helt underbart, att stå där framme med den mannen jag älskar mest i hela världen, var magiskt. Att höra när han läste sitt eget trohetslöfte var obeskrivligt.

- Caroline Louise Karlsson, du har funnits vid min sida i 3 år nu. Första gången jag såg dig där inne i baren trodde jag aldrig att en sån ängel som du skulle kunna älska någon som mig. Det här är mitt löfte till dig, jag ska älska dig som att varje dag är den sista. Jag ska ta hand om dig. Jag ska göra allt i min makt för att aldrig se dig gråta.

- Caroline Louise Karlsson, tager du Markus Alexander Johansson till din äkta make, att älska honom i nöd och lust tills döden skiljer er åt?

- Ja!

- Markus Alexander Johansson tager du Caroline Louise Karlsson till den äkta maka, att älska henne i nöd och lust tills döden skiljer er åt?

- Ja!

Livet med Markus är som en dröm, en helt underbar dröm. Han är allting jag önskat mig, men också det som jag inte önskar mig. Helt perfekt i mina ögon. Bara hans närvaro får mig knäsvag, på det sättet han kysser mig är helt magiskt. Jag älskar dig!

Dela med dig av denna artikel på: