Samhällsinformation

Kommunala elbilar på väg

Inom ett år ska elbilar med kommunens logotyp av synas ute i trafiken. Örnsköldsviks kommun har tecknat sig för sex elbilar i en nationell upphandling som slutförs under sommaren.
Som en försmak till vad som komma skall fick bland andra kommunalrådet Glenn Nordlund under tisdagen testa den elbil som organisationen Gröna bilister för närvarande är på turné med från Ystad till Haparanda.
 
- Väldigt smidig och bra acceleration, var Nordlunds spontana kommentar efter premiärturen. Detta blir intressant att testa i våra verksamheter. Eftersom det i inledningsskedet endast handlar om ett fåtal fordon kommer vi att låta personalgrupper som är positiva till att testa elbilen vara först ut.

Trots att avstånden många gånger är långa inom kommunen körs en mängd kortare sträckor där elbilen är ett fullgott alternativ. Elbilen går ungefär 15 mil på en laddning och under en timmes uppehåll kan man tillföra energi nog för att klara ytterligare ett par mil.

Laddningsmöjligheter finns i princip överallt där det finns ett motorvärmaruttag, och vid de nya pendlarparkeringarna som byggs i Björna och Överhörnäs samt i Paradisgaraget har kommunen redan förberett för laddningspunkter.
Publicerat