Evenemang

Helen och BAO bjuder upp till dans

I sommar är det tioårsjubileum för Benny Anderssons Orkester och premiären för årets turné är det nu på torsdag på Parken i Örnsköldsvik. Då ska skönsjungande Helen Sjöholm och 15 andra musiker få Parken att dansa.

2001 bildade Abba-Benny Andersson BAO i samband med inspelningen av första cd:n ”Benny Anderssons Orkester”. Nu är BAO högaktuella med sitt sjätte album ”O Klang och Jubeltid” och samtidigt laddar bandet för sommarens turné.

– Uppladdning behöver vi inte, vi är självladdande. Vi är 16 personer på scen i ett band som inte finns till vardags och när vi ses infinner sig den speciella känslan omedelbart, allt blir så otroligt lustbetonat.

Det säger sångerskan, musikalartisten och skådespelerskan Helen Sjöholm, uppvuxen i Sundsvall men numera med Nacka som hemort.

Huvudroller i musikalerna ”Kristina från Duvemåla” och ”Chess”, filmroller i ”Där regnbågen slutar” och ”Så som i himmelen”, hitlåtar som ”Gabriellas sång” och Svensktoppsrekordinnehavaren ”Du är min man”. Helen Sjöholm är utan tvekan en av våra allra största artister.

På nya BAO-albumet sjunger Helen på sex av spåren.

– Som vanligt spretar den åt alla håll, det finns helt enkelt inga regler för den här kompositören (Benny Andersson). Kanske är det en lite sorgligare ton än tidigare.

Innehåller den en ny jättehit som ”Du är min man”?

– Det kan man aldrig ha en aning om, men det finns någon låt som är lite mer schlagerartad. Huvudsaken är att det ska gå att dansa till.

För dans kan man räkna med 21 juli då Parken förvandlas till en stor dansbana under bar himmel.

– Många älskar att dansa, vissa är proffs men andra har inte lust alls. Oavsett om man dansar eller inte blir det folkligt, en musikalisk kväll med bredd och musiker som är helt fantastiska. Det blir en riktig lång musikfest, lovar Helen Sjöholm.

Publicerat