Du är här

2011-07-06 - Klotterplanket
Foto: Theres Gunnarsson

The stress is killing me

Ett tungt tryck över bröstet, ett ögonlock som ständigt vibrerar och en svag orolig känsla i magen, googla, -stress.

Symptomen kan vara olika från person till person. Personligen är jag väldigt dålig på att hantera stress, är jag stressad tar jag bara på mig mer att göra. Bara för att få slippa känna de lugna stunder då stressen kryper upp i kroppen. Har man mycket att göra känner man inte av det på samma sätt.

Så mycket att göra, så mycket att hinna. Måste plugga för att få bra betyg, måste få bra betyg för att få jobb, måste jobba för att få pengar, måste ha pengar för att köpa saker. Måste jobba mer. Måste umgås och vara social, måste vila, måste ha roligt. Måste sova, måste äta. Måste resa, måste se, måste uppleva, måste planera. Måste tänka på framtiden.

När jag känner att jag är stressad blir jag bara mer stressad eftersom jag vet att det är farligt med stress. Hur ska man hinna allt man måste göra då man måste jobba för att tjäna pengar och kunna göra allt man vill göra?

Ibland när jag är på jobbet är mina tankar hemma och när jag är hemma är mina tankar på jobbet. Det är så mycket att göra, så mycket att hinna. Och på toppen av det måste jag hinna koppla av och ta hand om mig själv, men det är svårt när man värderar andra före sig själv.

Mina tips till andra stressade är att ta en stund för sig själv, tappa upp ett varmt bad, stänga mobilen, tänd några ljus och lyssna till lugnande avslappningsmusik. Andas. Umgås med de man trivs med, det funkar för mig. På youtube.com finns även många avslappningsövningar man kan lyssna till. Problemet är bara hur man ska behålla lugnet efteråt, jag vill ju inte att stressen ska bli min död .

Dela med dig av denna artikel på: