Du är här

2011-07-15 - Klotterplanket

Utseende och Teknologi!

Vad är skönhet och vem bestämmer vad som gäller.

Tydligen är det i alla fall någon, för ena stunden ska dina ögonbryn se ut så och andra stunden ska dina öron vara vinklade så.

Att utseendet ska ha en så stor betydelse nu mer är nästan skrämmande.

En kille med sångtalang blev nobbad på idol för att han inte nådde upp till kraven i utseende.

 

Men finns verkligen den skönhet vi eftersträvar på riktigt?

När man pratar om samtiden så är teknologin minst sagt något som står i centrum. Allt uppdateras och blir smartare och bättre för varje dag.

 

Så hur mycket utav en modells skönhet är sann?

 

Hon kommer in och blir sminkad, sätts i rätt ljus och fotograferas från bästa vinkeln. Det skulle man kunna säga var den lätta biten. Sedan kommer redigeringen.

 

Och med den högt utvecklade tekniken kan man verkligen göra underverk. Modellen kan helt enkelt bli en annan människa.

 

Så ett stort problem idag är att utseende har blivit en större tävling än någonsin och folk gemför sig med exempel som inte ens är äkta.

 

Jag undrar hur många tex tjejer som skulle gå till skolan ifall de en dag vaknar upp och allt deras smink och alla deras hårprodukter och apparater är borta. Ska det verkligen vara så läskigt att vara äkta?

 

Har inget emot människor som tycker det är kul att klä upp sig och göra sig i ordning men när det sedan sätter sig som ett tvång och måste göras fast att det inte längre är kul, då kan jag nästan börja störa mig.

Visserligen är det inte mitt problem.

Men att utseende ska gemföras i stället för accepteras är fel. Är det inte olika utsidor som är kul. Ju likare, desto tråkigare tycker jag och de tycker nog många fler.

 

Sedan kan man nu mer vara helt ”talanglös” men snygg och klara sig på det. Du kan sjunga som en kratta men vara snygg och få skivkontrakt.

Eller kanske inte vara den skarpaste kniven i lådan men ändå få jobbet. Sedan beror det väl på hur seriösa de som anställer är.

Men i vilket fall som helst så har utseendet fått en alldeles för stor roll.

Visst behöver man inte strunta i att duscha, vi som har det bra ställt med vatten och annat. Men att lägga ner två timmar på håret på morgonen….. är inte det att ta i… lite för mycket?


Dela med dig av denna artikel på: