Samhällsinformation

Information från kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen sammanträdde under tisdagen. Här kan du ta del av en del av vad som avhandlades.


Kommunstyrelsens sammanträde inleddes med ett samtal kring händelserna i Norge den 22 juli. I samtalet noterades att ett förslag till handlingsprogram för trygghet och säkerhet i kommunen i dagarna har skickats ut på remiss till berörda instanser.

Ny förvaltningschef
Välfärdsförvaltningens nya chef från 1 augusti, Håkan Olsson, presentera-des vid kommunstyrelsens sammanträde.

Inget kommunalt stöd till NTF
NTF Västernorrland har ansökt om ett kommunalt stöd motsvarande ca 1 kr per innevånare för sin lokala verksamhet i länet under 2011.

Kommunstyrelsen har den 14 april 2011 under § 34 avslagit ansökan från NTF med hänvisning till begränsningar i sin projektbudget

Förslag till nytt naturvårdsprogram
Kommunstyrelsen har fått del av en redovisning av de åtgärder i det tidigare naturvårdsprogrammet som genomförts under mandatperioden 2007-2010. Kommunstyrelsen föreslog att kommunfullmäktige antar ett nytt natur-vårdsprogram för 2011-2014.

Kommunstyrelsen gav också arbetsutskottet i uppdrag att utarbeta formerna för att bilda ett naturråd i Örnsköldsviks kommun. I detta råd kommer bland annat företrädare för föreningar, ideella organisationer, markägare samt po-litiska företrädare att ingå.

Yttrande över laglighetsprövning
Kommunstyrelsen konstaterar i ett yttrande till Förvaltningsrätten att Läns-rätten, i tidigare beslut, avslagit ett överklagande gällande kommunfullmäk-tiges beslut under § 163/2006 om Övik Energis engagemang i SEKAB.

Protokoll


Publicerat