Michaela Ö

Norrlandskalas

Den lugna veckan som husfru nere i Sundsvall avrundades med tvådagarskalas uppe i Ö-vik.

Vi norrländskor brukar inte vara de som tackar nej till roligheter, så när fredagen dukade upp till kräftskiva fanns ingen anledning att banga bara för att en efterhängsen förkylning krokat sig fast i snoken. Men skivan blev långt ifrån så galen som den brukar ha varit, kanske var tur det, för vi hade med oss grabbarna den här gången. Våra tidigare tjej-kräftskivor har haft ett rykte om sig att ha legat på gränsen till farliga. Då har dans på bord (där minst en trillar av), nudistutmaningar och flera flaskor snaps snarare varit regel än undantag.

Lekar var däremot inte undantaget denna gångna skiva heller. Vi körde en sveksommar5kamp som blandade om den delikata kräftmaten i magen med goda skratt. Vem har bäst känsla mellan benen? (Det avslöjar bilden ovan.) Vem har pimplat mest på ballen? Det var tydligen jag som druckit mest vin på balkongen i sommar. Verkligen förvånansvärt med tanke på min korta tid hemma (och mina törstiga vänner ;)).

Lördagen bjöd upp till 50årsfest i Åviken med god mat och dryck ute på gräsmattan. Det fyllde mig med efterlängtade sommarkänslor så här på kanten till lugnets årstid, hösten. Roligaste lek denna kväll var peng-i-röv och jag önskar så innerligt att det vore okej att lägga upp bilder från det skrattkalaset här på bloggen, men det skulle kräva alldeles för mycket censur och retuschering från min sida. Jag kan bara meddela att det finns fler än ett sätt att klämma fast en enkrona mellan skinkorna och gå en bana. Vissa betydligt effektivare än vackra.

Är det någon som behöver tips på roliga lekar till diverse kalas är det bara att ni hojtar till. Jag är en självutnämnd lek-doktor med för mycket fritid! ;)

Publicerat