Björna

Lill-Babs till Björna

En av våra allra folkkäraste artister uppträder i Björna kyrka fredag 9 september, till förmån för ett skolbygge i Colombia.

Långviksmonsskolan Colombia heter projektet som startades i början av året i samarbete med Ankarstiftelsen, som bedriver arbete bland behövande människor i framförallt Colombia, Peru och Brasilien.

Målet för projektet är att samla ihop 85 000 kronor för att kunna bygga en skola för 120 gatubarn i Leticia, Colombias sydligaste stad belägen vid Amazonfloden.

Tidigare i år arrangerades en modeshow i Långviksmon som start för projektet och i sommar hölls en auktion med föremål skänkta av bland andra Markus Näslund och Lill-Babs.

– Jag har varit engagerad i det här välgörenhetsarbetet länge. Överhuvudtaget tycker jag att vi alla har möjlighet att hjälpa till, både här i Sverige och utomlands. Ju mer vi kan få barn att lära sig skriva, läsa och räkna, desto mindre våld blir det i världen. Jag har varit i Colombia och sett vad de här skolorna betyder och jag vet att pengarna kommer fram, berättar Lill-Babs.

Björna Gospel inleder kvällen och därefter tar Lill-Babs över.

– Det blir lite av varje av mig. Jag är ju lite av varje, det har jag varit hela mitt liv. En bladning av allvar och lite roligt, lite potpurri, lite allsång. Ni är så välkomna, allighopa.

Förköpsbiljetter säljs på Ankaret Second Hand i Långviksmon.



Länkar
Publicerat