Samhällsinformation

Fortsatt hopp för sjukhuskafeterian

Arbetet med att hitta en lösning för cafeterian på Örnsköldsviks sjukhus fortsätter. Tills vidare står det klart att dess nuvarande entreprenör Sodexho driver cafeterian fram till sista september; en månad utöver avtalad tid.
Redan hösten 2009 aviserade Sodexho att man ville säga upp avtalet om drift av cafeterian på Örnsköldsviks sjukhus – ett avtal som löper ut 30 augusti i år.

Landstingsservice, den förvaltning i landstinget som bland annat har ansvar för drift av kök, restaurang och cafeteria, har sedan dess varit på jakt efter en ny entreprenör.

– Cafeterian behövs på den plats den finns idag, slår de ansvariga fast i ett pressmeddelande. Där fyller den en viktig funktion för patienter och besökare som väntar på sjukresetransport eller annan hemfärd. De ska kunna äta något under sin väntan och samtidigt ha tillgång till stöd av sjukhusvärdarna.

Hur driften ska lösas efter den 30 september är ännu inte klart, men en arbetsgrupp med representanter för sjukhuset och Landstingsservice arbetar med en lösning. Ambitionen är att cafeterian ska finnas kvar på entréplan med samma öppettider och utbud som hittills. 

Publicerat