Nyheter/Reportage

Slutskjutet för Sofia Domeij

Nu satsar skidskytten på sin yrkeskarriär hos Sekab som säljare av gröna kemikalieprodukter.

Sofia Domeij avslutar sin långa elitidrottskarriär som först längdskidåkare och de senaste åren som skidskytt för att påbörja sin nya karriär som säljare av Sekabs gröna kemikalier.

– Sekab som företag har alltid intresserat mig och det känns jättespännande med en tjänst som kombinerar mitt intresse för kemi med kundrelationer och försäljning. När det dessutom handlar om grön kemi blir det ännu mer intressant. Det är så viktigt att vi slutar snylta på våra fossila råvaror och satsar på alternativa drivmedel och gröna kemikalier som inte påverkar miljön negativt, säger Sofia Domeij.

Sofia Domeij har studerat till civilingenjör inom teknisk kemi med miljöinriktning. Förutom sin civilingenjörsutbildning har Sofia en lång och framgångsrik bakgrund inom elitidrotten som längdskidåkare och skidskytt.

Under sina 15 år i landslaget har hon deltagit i ett flertal världsmästerskap och olympiska spel, nu senast i Vancouver 2010. Det är en rad värdefulla erfarenheter och ett stort kontaktnät som hon tar med sig till Sekab.

– Jag ser verkligen fram emot att ta med mig mina idrottsliga erfarenheter in i arbetslivet och samtidigt utvecklas inom det miljötekniska området. Att leva ett liv som elitidrottare under så många år kräver en enorm disciplin och målmedvetenhet. Man lär sig att jobba mot målsättningar och att lägga upp strategier för att nå önskade resultat. Det är något som faller sig naturligt för mig och som jag kommer att ta med mig till Sekab, säger Sofia.

På Sekab kommer hon alltså att arbeta med försäljning inom ett av företagets växande affärsområden – grön kemi.

– Kemi och i synnerhet gröna kemikalier är ett viktigt affärsområde för oss och vi är glada över att välkomna Sofia Domeij till företaget, säger Sekabs marknadsdirektör Ylwa Alwarsdotter.




Publicerat