Michaela Ö

Mindfullness - just a smile away

Vi ska lämna det bakomflutna före oss, sa Pumbaa när sedan Timon rättade honom med "vi ska lämna det förflutna bakom oss". Ikväll har jag lyssnat på Timon.

Apotekarsocieteten bjöd in till en föreläsning på Café UH och eftersom jag har hand om medicinkistan ombord tänkte jag att det kunde vara ett passande sällskap för mig att beblandas med. Skämt åsido, min farmaceutiska mor drog med mig på föreläsningen som kvällen till ära handlade om Mindfullness. (Hon tyckte väl att det skulle passa hennes flummiga dotter som sysslar med fasta, gillar yoga och kör stora båtar.)

I korta drag förespråkades att om du vill leva ett fullt liv måste du placera all energi i nuet - inte använda den till att älta sånt som hänt i det förflutna, eller tänka på allt som skulle kunna hända föröver. Känn din egen kropp och acceptera dig själv som den människa du är just nu.

För att kunna öka närvaron i vardagssituationer runt omkring oss fick vi ta del av några enkla övningar. En helt fantastisk övning, som jag tänkte dela med mig till er, kallas räkna leenden och går ut på att under en hel dag samla så många leenden som möjligt. Le mot folk du möter på gatan, jobbet, eller gymmet. 

Tävling! Räkna hur många leenden du får under en dag och skicka dessa samt din adress i ett mail senast sön 11/9  till michaela.olund@hotmail.com

Vinnaren får en flaska Sailor Vodka på posten! (Obs, i presentkortsform)

Psst! om du har svårt att få leenden, le själv så ska du se att det släpper.


Publicerat