Du är här

2011-09-08 - Robbins Hockeybloggen
Hasse Jonssons tröja som hänger i supporterbaren i Fjällräven Center

Ny säsong nya förväntningar

Efter ett långt och skönt sommaruppehåll är det dags att vispa igång hockeybloggen igen!

Efter att ha pustat ut efter den hemska upplevelsen i kvalserien i våras har sommaren varit extra skön i år, vädret har varit bra och fisket har varit ännu bättre och även om hockeyn inte var prioriterad i sommar så har den ändå funnits där i bakhuvudet.

De som känner mig vet att jag är fiskefrälst, nästan i samma nivå som jag följer hockeyn men under alla dessa fiskeresor under sommaren så har det alltid funnits ett ämne som alltid återkommit i våra diskussioner, hockey och framförallt MoDo Hockey!

Den ena klassvärvningen har avlösts av en annan, artister som Nagy och Bartecko har ersatts av hungriga spelare som Schremp och Axelsson. MoDo har gått in i denna säsong med en strategi att värva spelare som vill någonstans och dessa två värvningar är perfekta exempel på detta!

Det enda tråkiga inför denna säsong är att en personlig favorit inte längre finns med i laget, Hans "Hasse" Jonsson, en riktig hjälte med över 600 tävlingsmatcher i föreningen som tacklat sig in i alla MoDoiters hjärta.

Det må vara att Hasse hade två säsonger för ett par år sedan där allt inte fungerade för han och han fick kritik från många supportrar, många ville tom. att han skulle lägga skridskorna på hyllan, men Hasse knöt näven och var riktigt bra förra säsongen.

Visst hängde han inte med yngre skridskovirtuoser men hans förmåga att ligga på rätt sida och läsa spelet kompenserade för detta tillsammans med Hasses enkla spel med puck som var ett kort säkert pass eller en sarg ut, precis som man ska spela om man inte är någon offensiv superback som t.ex. Hannu Pikkarainen.

Hasse hade säkert kunna kliva in och spela även denna säsong, och det viskas om att Näslund har sagt till Hasse att hålla sig i form för att kunna hoppa in vid skador, jag absolut ingen aning om detta är sant men för oss Hassefantaster så är det bara att hålla tummarna!

I övrigt så är den andra favoriten K-fop (Kristian Forsberg) kvar i laget, K-fop är ingen poängspruta, han är ingen som sticker ut på isen (bortsett från en viss match mot SSK förra säsongen då han gjord ett hattrick), och han får inte i närheten av den uppmärksamhet i media som han förtjänar.

Jag sticker ut hakan och säger att K-fop är en av Elitseriens 3 mest underskattade spelare och om MoDo någon gång gud förbjude skulle släppa K-fop är jag säker på att en av de större klubbarna skulle värva han omgående.

Hur säsongen kommer sluta? Det vet inte ens hockeygudarna!

 

Vila i frid Stefan Liv 1980-2011

Dela med dig av denna artikel på: