Du är här

2011-09-12 - Lisa B

Handikappad = rik?

Den 11 november fyller jag 18 år. Av min mamma har jag fått en resa till Teneriffa en vecka. Självklart blir det problem på vägen, då vi plötsligt får veta att det inte alls går för mig att åka nattåg. Som planerat.

SJ säger att de har handikappkupéer. En handikappkupé borde alltså vara en kupé där en rullstol ryms. När mamma sedan får mejl där de berättar att personen som ska vara i handikappkupéen måste kunna gå, annars går det inte att komma in. Det vill säga en rullstol ryms ej. Detta är samma sak som att Subway har trappor in MEN de har en handikapptoalett. Nödvändigt när man först och främst inte ens kommer in.

I oktober ska jag åka på en kurs tillsammans med några vänner, men resan dit som de som har hand om kursen bjuder på (jag är med i en förening) är på ett nattåg. Nu måste det fixas, tänkas ut en annan lösning och kanske måste även min mamma påkosta lite extra då detta också är en nattåg-situation.

Jag kommer på flera andra saker som jag måste betala mer för, om man då också bortser från alla dessa telefonsamtal. Jag får inget busskort utan måste betala färdtjänst när det är resor till stan medan de i min ålder kan använda sitt busskort.

Äh, jag tror jag flyttar till Vancouver istället. Världens mest handikappvänliga stad.

Dela med dig av denna artikel på: