Skola & utbildning

Klart med ny ägare till Hampnäs

Det är nu klart att Impius Vård och Utbildning köper Landstinget Västernorrlands fastigheter på Hampnäsudden utanför Örnsköldsvik.
Fastigheterna användes tidigare av Hampnäs folkhögskola som nu har flyttat till nyrenoverade lokaler i Rådhuset i centrala Örnsköldsvik.
 
I dag kommer företrädare för landstinget att möta företrädare för Impius för att lämna över lokalerna på Hampnäsudden.
 
Impius Vård och Utbildning AB är ett vård- och utbildningsföretag som vänder sig till barn och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser, till exempel Asperger syndrom och ADHD. Företaget är sedan 2007 etablerat i Örnsköldsvik där Bäckagården erbjuder HVB-hem, grundskola och gymnasieutbildning för dessa barn och ungdomar.
 
– Vi kommer att försöka förvalta de anrika utbildningstraditioner som finns på Hampnäs genom att flytta och utöka vår gymnasieutbildning, säger Kristian Johansson, VD för Impius.
 
– I dagsläget erbjuder Bäckagården Restaurang- och VVS-program, men med de lokaler och den miljö som finns på Hampnäs kommer vi att kunna erbjuda ytterligare 4-5 program med möjlighet till internatboende
 
Sverker Ågren, ordförande i Regionala Nämnden, är positiv till att den nya ägaren kommer att föra utbildningstraditionen vidare på Hampnäs:
– Jag är glad att unga människor kommer att finnas på Hampnäsudden, även efter flytten av folkhögskolan. Det är många som behöver nya kunskaper och stöd för att förverkliga sina liv. Jag tror att Impius har en viktig roll här.
 
Fastigheten säljs för 8 150 000 kronor och delar av inventarier för 700 000 kronor.
Publicerat