Evenemang

Ljust & Fräscht

Schyffert och Lindströms succéföreställning kommer till Örnsköldsvik 25 februari nästa år.

Efter att showen ”Ljust & Fräscht” dragit fulla hus på Berns Salonger under våren och höstens föreställningar på Cirkus i Stockholm snart är slutsålda är det vintern 2012 dags för en Sverigeturné.

Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms hyllade humorshow, som med pricksäkerhet och värme beskriver vår strävan efter det perfekta boendet, kommer till Fjällräven Center i Örnsköldsvik den 25 februari 2012.

Vi svenskar är ett av världens mest ensamboende folk. Samtidigt lägger vi mer pengar på inredning än i något annat land i världen. I ”Ljust & Fräscht” försöker Fredrik Lindström och Henrik Schyffert reda ut vad det beror på. Varför är vi så trendängsliga och vad betyder egentligen ord som bostadskarriär, obduktionssalsminimalism och master bedroom?

– Hela Sverige jobbar ju på sin drömbostad och det är redan så ljust och fräscht på många håll i landet att vi kanske borde döpa om föreställningen till "Ännu ljusare & fräschare"! säger Fredrik Lindström.

Stjärnduon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström inledde sitt samarbete redan med radioprogrammet Hassan 1993, men med ”Ljust & Fräscht” är det första gången som de delar scen. Det är också första gången som en humorshow av det här slaget åker på arenaturné.

– Vi har blivit humorns Roxette. Fredrik är Per. Jag är Marie, hälsar Henrik Schyffert.

Spelplatserna runt om i landet kommer dock att anpassas efter föreställningen, så att Lindströms och Schyfferts närhet till publiken och den intima stämningen som kommit att känneteckna ”Ljust & Fräscht” förblir intakt.

Sverigeturnén inleds i Örebro den 27 januari 2012 och fortsätter sedan under våren till ytterligare tolv svenska städer, från Luleå i norr till Malmö i söder. Turnéns stora avslut blir på Cirkus i Stockholm dit Lindström och Schyffert återvänder under senvåren för ett antal finalföreställningar.

Pressen om Ljust & Fräscht:


"Ihop är de oslagbara. En hysteriskt kul skrattfest."
Aftonbladet (Betyg 5)

"Lindström & Schyffert är en humorduo gjord i himlen."
Expressen (Betyg 4)

"…måste vara bland det roligaste som hörts på en krogscen på evigheter. Jag skrattade så jag fick ont i magen."
Dagens Nyheter

"…lätt att gilla skarpt och publiken skrattar sig vansinnig av igenkänning."
Svenska Dagbladet

Biljetter
Biljetterna till Sverigeturnén med "Ljust & Fräscht" släpps 29 september och säljs via blixten.se, ticnet.se, 077-170 70 70 samt i Modo Hockey Shop Oskargallerian och Fjällräven Center.

Om Henrik Schyffert
Henrik Schyffert har skapat kultstämplad radio och tv med program som "Hassan" och "Knesset", granskat humor på fullaste allvar i SVT:s serie "Dokument: Humor" och gjort guldbaggebelönade filmen "Fyra nyanser av brunt". Han har vunnit pris för sin stand up, blottat sig själv i en bejublad monolog om 90-talet och intagit Dramatens stora scen tillsammans med sina killingar. I höst är han vid sidan om ”Ljust & Fräscht” även aktuell med matreportageprogrammet "Landet brunsås" för SVT och skriver den nya serien "Allt faller" för TV4 med Johan Rheborg, Jonas Gardell och Ola Söderholm.

Om Fredrik Lindström
Komikern och språkhistorikern Fredrik Lindström slog igenom som programledare i tv med serier som "Värsta språket", "Svenska dialektmysterier" och "Världens modernaste land". Han har tilldelats Aftonbladets tv-pris för bästa manliga tv-personlighet, regisserat två långfilmer, skrivit sju böcker, varit värd i "Sommar" i P1 inte mindre än tre gånger och hans show "Svenskar är också människor!" har setts av över 75 000 personer. I höst är han vid sidan om ”Ljust & Fräscht” även aktuell som domare i På spåret på SVT för tredje säsongen.


Publicerat