Samhällsinformation

Projekt för hållbart resande i Ö-vik

Örnsköldsviks kommun har beviljats EU- stöd till ett treårigt projekt i för att göra Ö-vik till en framgångsrik region inom området hållbart resande.
Projektet medverkar till regionförstoring genom att visa på och testa möjligheter till arbetspendling och arbetsresor med kollektivtrafiken.

Genom att ställa om transportsystemet från bilberoende till kollektiva och andra transporter som buss, tåg samt gå och cykla bidrar projektet också till bättre miljö, hälsa och ökad trafiksäkerhet.

Projektet består av ett antal aktiviteter spridda över de tre år som projektet ska hålla på.
Aktiviteterna är allt från direkta beteendepåverkansinsatser till att ta fram beslutsunderlag för framtida hållbara lösningar. Fokus ligger på marknadsföring av hållbara resor till hushåll och företag.
 
Det kommer bland annat att genomföras aktiviteter för att motivera till ökat cykelanvändande, fler buss- och tågresenärer och för mera samåkning.
– Vi har fått bästa möjliga förutsättningar för att påverka till ett hållbarare resande. Nu är det upp till oss att använda de förutsättningar projektet ger på bästa möjliga sätt, säger Jan Nyman på kommunens tillväxtavdelning.

Publicerat