Du är här

2011-09-26 - Örnsköldsvik

Fjärrvärme prisvärt i Ö-vik

Bostadsorganisationernas årliga prisjämförelse Nils Holgersson visar att kostnaden för fjärrvärme i Örnsköldsvik under 2010 är billigare än riksgenomsnittet.

I Örnsköldsvik är priset för fjärrvärme 144,30 kronor per kvadratmeter inklusive moms per år. Det genomsnittliga priset för Sveriges kommuner är 148,70 kronor.
 
– Vi är nöjda med att vi kan erbjuda våra kunder ett konkurrenskraftigt pris för fjärrvärme och samtidigt medverka till klimatomställningen i Sverige. På så sätt bidrar vi till att minska koldioxidutsläppen, säger Odd Johansson, affärsområdeschef värme och kyla, Övik Energi AB i ett pressmeddelande.
 
Nils Holgersson-rapporten jämför kostnader för mindre flerfamiljshus i Sveriges alla kommuner. Snittpriset för Västernorrlands län är 146,40 kronor per kvadratmeter inklusive moms per år. I Örnsköldsvik är priset för fjärrvärme 144,30 kronor.
 
Jämfört med förra årets rapport har det genomsnittliga priset för Sveriges kommuner ökat med 3 procent och priset för 2010 är 77 öre/kWh (kilowattimme). I Örnsköldsvik har priset ökat med 4,5 procent sedan 2010 och priset är 74,75 öre/kWh.
 
Övik Energi levererar fjärrvärme till 90 procent av fastigheterna i centrala Örnsköldsvik. Förnybara bränslen används för att producera fjärrvärmen. Den maximala produktionen av fjärrvärme i Hörneborgsverket är ca 300 GWh/år (gigawattimme/år), vilket motsvarar energiförbrukningen för ungefär 15 000 villor under ett år.
 

Dela med dig av denna artikel på: