Michaela Ö

Mitt jobb

Ja, vad är det egentligen jag gör?

 




För er som följt mig ett tag blir det här en liten uppfräschning (det är OK om ni bara vill titta på bilderna) och för er nya en introduktion.

Jag jobbar sedan 1 ½ år tillbaka som 2:e styrman på tankbåten Carla Maersk där jag förutom att köra fartyget även har hand om all safety (det finns inget bra ord på svenska), vilket inkluderar utrustningen för livräddning och brandbekämpning. Sedan håller jag i ett antal övningar inom området varje månad, samt introducerar alla nykomlingar. Det är hög omsättning av personal på en båt (måste vara i klass med McDonalds här ombord) och vi är 20 personer i besättningen från minst tre olika nationer. På min lott faller även sjukvården, så om någon trillar och slår upp skallen är det jag som får lappa ihop personen igen, antagligen tillsammans med tejpen – min klibbiga vän i alla lägen! Diverse andra administrativa göror hamnar även på mitt skrivbord. Fartyget är kemikalieklassat så ibland går vi med lättare kemikalier men oftast fraktar vi bensin eller diesel.
 
För- och nackdelar med mitt jobb;
Att säga: se världen vore kanske en överdrift, men jag ser iaf mer nu än då jag jobbade som städerska i Ö-vik. Sedan tjänar jag bra och behöver aldrig ta med mig jobbet hem utan när jag är ledig kan jag i princip göra vad jag vill och bo vart jag vill.

Det negativa är att det blir ett väldigt ryckigt liv och man missar mycket som händer på hemmaplan när man är borta. Det gäller att ha en stödjande familj som verkligen förstår varför man väljer livet till sjöss. Och vänner som håller en uppdaterad via e-post.

Publicerat