Klotterplanket

Elevdemokrati?

Hur var det nu igen med yttrandefrihet i Sverige?

 

 

Ja så som jag minns det så är det väl helt okej att uttala något som inte skadar eller kränker någon annan. Och säger man något som är meningen att hjälpa och bygga upp samhället så ska det väl verkligen inte vara något problem? Eller?

Nej vad vet jag. Jag är ju bara en liten gymnasieelev på Parkskolan i Örnsköldsvik.

Men saken är den att jag ändå fått höra något som gör mig.. ja enkelt sagt förbannad! Då är kanske inte den bästa stunden att skriva, men jag ska hålla mig till vänliga ord och inga onödiga meningar…

En elev yttrade sig om den bristande skolhälsan i Örnsköldsvik. Vare sig den är bristande eller inte så är det väl inget allvarligt brott? Om det nu är så att den är just sagt bristande så är det väl bra att hon uppmärksammar det och är den inte det så är det väl ingen större fara. Då är det ju bara att glömma det hela.

Eleven fick några sidor i ÖA under olika tillfällen och frågan drevs vidare till de så kallade ”vetande” människorna i kommunen.

Detta såg som allvarligt och skulle kollas upp men hävdades också vara lugnt eftersom att elevhälsan var under kontroll.

Men varför har då denna elev med talförmåga då blivit tvungen att byta skola på grund utav sin upplysning, inte nog med det, då hon tvingats att byta skola tvingas hon även där ifrån på grund utav samma sak och måste nu ha hem undervisning. Jag måste ha missat något. Varför? Är min stora fråga!

Om nu hälsan i skolan inte var något problem och alla var så glada och snälla, varför krävs plötsligt sådana här åtgärder?

Om någon kan mer på detta område än mig är den väldigt välkommen att förklara för mig. Gärna ansikte emot ansikte!

Tack!

Publicerat