Michaela Ö

Förtöjda i Oman

Då var vi äntligen förtöjda i fast mark och efter tre veckor till ankars känns det mer än bra. Känns riktigt roligt med lastning faktiskt!

 

Lastningen drog igång igår kväll vid åtta snåret på min vakt. Efter en lugn start med upp fyllnad av tankbottnar bad jag terminalen om att få max rate. På pappret står det att fartyget kan ta emot 2500 m3/h så om land kan ge det så ska vi klara av att ta det. Så är dock inte fallet dragit inför verklighetens domare. Men visst sa överstyrman, vi testar (läs: vi visar alla att det inte går och får dom att sluta tjata). Så fort hastigheten ökade på för mycket i ledningarna började det sjunga som om en tekokare och hela fartyget vibrerade till tonerna. ”Shake it baby” som överstyrman sa, men kallade sedan direkt på terminalen och bad om en reducerad rate. Vi blir kvar här tills imorgon. Då bär det av österut, eller först söderut för att hämta upp några beväpnade vakter(!).

Dagens lärdom: Teorin stämmer inte alltid överens med verkligheten. Och om ett fartyg börjar tjuta som ett reaplan är det dags att kasta pappret och istället lita på magkänslan, som säger: sakta ner.

GPS: 24.5028, 56.6325

Länkar
Publicerat