Michaela Ö

Livet sett från olika håll

För varje nytt möte blir jag en smula visare, får en större förståelse och tänjer en aning på den där trångsyntheten som så enkelt annars får övertaget i ett inrutat liv.

Sett från den positiva sidan så ger det här jobbet mig möjligheten att få träffa på folk från hela världen, umgås med olika typer av människor, lära mig om just deras synsätt på livet; hur de lever, ser på världen och lyckas vara en del av den. Alla har en plats på jorden och verkar försöka rättfärdiga sin egen existens genom olika övertygelser. Och gör vad som krävs för att överleva. För alla kämpar vi, på vårt eget sätt, för att överleva.

Oftast är det mötet med enkla människor, de som har en avslappnad inställning till livet i stort, som berör mig mest. De som påstår att allt inte behöver vara så perfekt och planerat, eller välbetalt för den delen, utan menar att det mesta har en förmåga att lösa sig ändå. Min synvinkel; många är vi som står ut med för mycket, och till vilken nytta? Livet handlar inte om att stå ut. Det handlar om att trivas.

Idag har vi vinkat av de fyra brittiska gentlemännen, artigare folkslag får man leta efter, men jag tar och behåller deras åtta kloka ögon på resan vidare mot Singapore – och i livet.   

Tack för den här gången Paul, Antony, Simon & Manuel!

GPS: 05.7166, 081.1666

Länkar
Publicerat