Teater

Två man gör 15 roller

Den fartfyllda dramakomedin ”Stenar i fickan” visas på Folkan nu på fredag, 11 november.

Plötsligt händer det! Filmfolket drar in i byn. Diviga filmstjärnor beblandas med jordnära bönder. Vad som sedan händer kan man se på Folkan fredag 11 november i den fartfyllda dramakomedin ”Stenar i fickan”.

När den lilla irländska byn får besök av ett helt filmteam från Hollywood blir inget längre sig likt. Vännerna Charlie och Jake får jobb som statister och med det startar förvecklingarna. Det uppstår minst sagt en kulturkrock mellan filmens glamorösa drömvärld och bybornas okonstlade syn på livet.

Stenar i fickan har skrivits av Marie Jones och pjäsen har bejublats i såväl Londons West End som på Broadway. Nu har Västerbottensteatern satt upp pjäsen i regi av Carl Kjellgren, känd som skådespelare i bland annat filmerna ”Black Jack”, ”Tomten är far till alla barnen” och ”Beck – Enslingen”.

På scen sliter Göran Hansson och Mikael Lindgren hårt med de sammanlagt 15 olika roller de spelar. Västerbottensteatern lovar fart och fläkt i denna komedi om filmstjärnor, kossor och ”lyckliga” slut.

Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Publicerat