Teater

Rysarkomedi vid fullmåne

Den skräckfyllda komedin Mysteriet Myrna Vep spelas på Folkan Teater måndag 21 november och på bygdegården i Docksta dagen efter.

Vad är det som skrapar mot fönstret? Vad är det som knarrar, knäpper, hasar mellan uråldriga väggar? Vems är stegen som hörs om natten? Vad är det för skrik? Varulvar och vampyrer är väl bara skrock – eller…?

Det engelska godset Mandacrest ligger avlägset, långt bortom ära och redlighet, på de vindpinade hedarna. Här lever Lord Edgar med sin trofasta hushållerska Jane och gårdskarlen Nicodemus.

Lorden är nyligen omgift med den unga Lady Enid som har ersatt hans förra hustru, Lady Myrna, som försvann på ett mystiskt och oförklarligt vis.

Enid har nyligen anlänt till godset, till hushållerskans illa dolda motvilja, och hon försöker finna sig till rätta. Men det är inte enkelt och snart berättar Jane om godsets otäcka och mystiska historia.

När fullmånen går upp över godset hörs ett ohyggligt vargyl i fjärran. Frågan är hur stor makt den döda Myrna egentligen har över sin man?

Mysteriet Myrna Vep är skriven av Charles Ludlum och har nu satts upp av Teater Västernorrland i regi av Lena Nylén. Helena Svartling och Åke Arvidsson spelar alla åtta roller med över 40 kostymbyten i detta rysliga skojeri.

En läskigt rolig föreställning som visas på Folkan Teater måndag 21 november i ett arrangemang av Örnsköldsviks Riksteaterförening. Tisdag 22 november spelas den på bygdegården i Docksta i ett arrangemang av Höga Kusten Teaterförening.

Publicerat