Michaela Ö

Hur mår du?

Jag tog testet och fick svar.

Det vanligaste svaret på frågan om hur vi mår är: bra, okej, eller fint, men det behöver inte alltid vara det mest sanningsenliga svaret, eller hur?

Idag hittade jag ett hur bra mår du-test på aftonbladet.se och enligt det så mår jag tydligen bra, men, som deras livscoach lade till, finns det utrymme för förbättringar på det sociala planet. (No kidding!) Relationer och beröring var något jag borde få in mer utav i min vardag tyckte den här kvinnan.

”Undersökningar visar att utan fysisk närhet har din kropp svårare att läka från sjukdomar och skador. Flera studier pekar till och med på att barn som inte får någon fysisk beröring dör.”

stod det bland annat i hennes svar. Så sant som skrivet. Bristen på kroppskontakt är riktigt påfrestande här ute på sjön, och jag är inte ens är särskilt kramig av mig i vanliga fall, men ibland går det till och med månader utan att någon så mycket som ens nuddar vid en. Är inte det sjukt?

Jag fick de här tre råden av livscoachen:

1.       Umgås med någon som gör dig glad

2.       Bjud över dina kära på knytis

3.       Välj dina sociala aktiviteter

 

Jag kan bara konstatera att det här jobbet inte riktigt går ihop med det sociala liv jag skulle vilja ha, och enligt aftonbladet, även behöver.

 

GPS: Singapore OPL East

Länkar
Publicerat