Evenemang

Digert program på Julnatta

Pingstbrass står för en av många programpunkter när Själevads kyrka fylls av musik, körsång och dans i morgon lördag. Ett besök innebär samtidigt stöd till Svenska kyrkans internationella arbete för gatubarn och att minska våldet.

Julnatta inleds i år med Kammarkören tillsammans med symfoniorkester och därefter är det dags för de unga organisterna i Lilla orgelakademin att visa upp sig. Organisterna Håkan Dahlén i Själevad och Sven Edsfors i Arnäs har i flera år lärt barn och unga spela kyrkorgel – det mäktigaste instrumentet av alla, som det går att spela all sorts musik på. Något som framtidens organister kommer att visa prov på i morgon kväll.

Damkören, Grundsunda Kyrkokör, BellaMix, Pingstbrass, kören Andedrag, dansensemblen Capriole och pianisten Per Olsson står också på programmet som startar 18 och pågår fram till 23.

– Julnatta föddes som en idé att samla en del av alla julkonserter i Själevads kyrka till en enda kväll. Samtidigt som vi får tillfälle att samla in pengar till Svenska kyrkans internationella arbete som varje år har en julkampanj, säger diakon Tova Hellström.

Årets julkampanj innehåller framförallt insatser för att hjälpa gatubarn och få bort dem från ett våldsamt och farligt liv på gatan. Intäkter från kvällens servering och den kollekt som samlas in går oavkortat till detta arbete.

Publicerat