Du är här

2011-12-19 - Långviksmon
Gerd-Marie Liljengård fick motta Solstipendiet i dag. Foto: Elisabeth Bårman

Solstipendiet till en glesbygdens glädjespridare

Årets Solstipendiet tilldelades i dag Gerd-Marie Liljengård från Långviksmon i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 19 december.

Gerd-Marie Liljengård i Långviksmon är 2011års Solstipendiat. Med Solstipendiet vill omsorgsnämnden och humanistiska nämnden uppmärksamma betydelsen av alla de medmänskliga insatser som ofta görs helt i det tysta. Insatser som är ett värdefullt komplement till samhällets organiserade tjänster.

Gerd-Marie Liljengård får stipendiet för att hon:

 "engagerar sig på ett osjälviskt sätt för sina medmänniskor, såväl ung som gammal. Alla har en plats i hennes hjärta, särskilt barnen i Hemlings missionskyrka som fått så mycket av Gerd-Mari genom många år av ideellt arbete. Att träffas, umgås och ha kul tillsammans, har gett många den viktiga guldkant som möten med andra kan leda till. Gerd-Mari har en särskild förmåga att få barnen att fungera i grupp och att hjälpa alla att hitta sin plats i gemenskapen."

–Jag är både förvånad och hedrad över utnämningen, säger Gerd-Marie Liljengård. Det finns så många människor som gör så goda saker för andra. För mig har det blivit som en livsuppgift och det ger mig så mycket tillbaka.Dela med dig av denna artikel på: