Långviksmon

Solstipendiet till en glesbygdens glädjespridare

Årets Solstipendiet tilldelades i dag Gerd-Marie Liljengård från Långviksmon i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 19 december.

Gerd-Marie Liljengård i Långviksmon är 2011års Solstipendiat. Med Solstipendiet vill omsorgsnämnden och humanistiska nämnden uppmärksamma betydelsen av alla de medmänskliga insatser som ofta görs helt i det tysta. Insatser som är ett värdefullt komplement till samhällets organiserade tjänster.

Gerd-Marie Liljengård får stipendiet för att hon:

 "engagerar sig på ett osjälviskt sätt för sina medmänniskor, såväl ung som gammal. Alla har en plats i hennes hjärta, särskilt barnen i Hemlings missionskyrka som fått så mycket av Gerd-Mari genom många år av ideellt arbete. Att träffas, umgås och ha kul tillsammans, har gett många den viktiga guldkant som möten med andra kan leda till. Gerd-Mari har en särskild förmåga att få barnen att fungera i grupp och att hjälpa alla att hitta sin plats i gemenskapen."

–Jag är både förvånad och hedrad över utnämningen, säger Gerd-Marie Liljengård. Det finns så många människor som gör så goda saker för andra. För mig har det blivit som en livsuppgift och det ger mig så mycket tillbaka.



Publicerat