Du är här

2011-12-22 - Film-TV-Radio

Dödsknarkarna

I dag har en helt ny ö-viksfilm världspremiär på webben.

Ta inte så allvarligt på rubriken. De här grabbarna är inga knarkare, däremot har de gjort en film med titeln ”Dödsknarkarna”. I dag har den premiär på webben.

I tisdags kväll premiärvisade de sin film för speciellt inbjudna på Folkan, i dag släpps Dödsknarkarna för världen. En dramatisk, spännande och tragisk novellfilm om riskerna med nätdroger.

– Jag kollade jättemycket på zombiefilmer för ett par år sedan men jag ville inte göra en film om ett virus som sprids, jag ville ha en annan snits på det så jag valde att det skulle handla om internetdroger som är lätta att få tag i men som man inte vet vilken effekt de kommer att ha, säger idégivaren Johan Norberg.

Två tjejer, spelade av teateresteterna Rebecca Åström och Tove Näsman beställer droger på nätet men det går minst sagt snett. 

– De har ingen riktigt vetskap om vad drogerna ger för effekt, de har bara fått tips om att de ska vara bra, säger Fredrik Sandin.

– Drogerna förstör frontalloben, deras personlighet försvinner och de blir i stort sett levande döda, fortsätter Christoffer Edlund.

När polisen beslutat sig för att avliva de farliga tjejerna bestämmer sig tre grabbar för att utföra det svåra uppdraget själva – att döda sina egna vänner.

Långfilm på gång

– Det här blev som en lektion för framtida filmer, Fredrik har skrivit manus till en ny film vi ska börja med snart, säger Sebastian Matkala.

– Alla vet att via droger kan det gå illa, säger Fredrik. Jag vill visa mer detaljerat att vem som helst kan dra ned sig i skiten. Det här ska bli en riktig långfilm om två killar som ställs inför ett moraliskt val.

Dödsknarkarna är alltså bara en uppvärmning inför ett kommande stort filmprojekt. Med filmmakarna har ändå lagt ned stor energi på sin debutfilm, som lovar mycket gott inför fortsättningen. Idag kan du se den på webben.


Webbruta
Se Dödsknarkarna
Gå in på webben7.se/dödsknarkarna för att se Ö-viks färskaste film.

Bildtext: André Haga, Johan Nordberg, Fredrik Sandin, Sebastian Matkala och Christoffer Edlund har gjort novellfilmen Dödsknarkarna tillsammans med Benjamin Johansson, Rebecca Åström och Tove Näsman.
Dela med dig av denna artikel på: