Du är här

2011-12-24 - Svenska
Gustave. Umuhoza.bild.text

Omtanke i juletid

Julen är en tid förknippad med social gemenskap, god mat och en fint dekorerad julgran. Av olika anledningar ser det inte ut så för alla. Men hos Frälsningsarmén i Örnsköldsvik är alla välkomna att fira jul oavsett religion eller bakgrund.

 Frälsningsarmén, som finns på Läroverksgatan mitt i centrala Örnsköldsvik, har för första gången haft öppet för jullunch på julafton. Mellan klockan 11.00 och 14.00 blev de som kommit bjudna på olika sorters sillsorter, julskinka, janssons frestelse och ett inbjudande dessertbord med god saker.

Förutom den goda maten, som var kostnadsfri, bjöds besökarna på vackert pianospel och sång men kanske det allra viktigaste: en varm och hjärtlig social atmosfär.

Anita Allansdotter, frälsningssoldat, berättar att de bland annat  anordnar soppluncher, gudstjänster och läxläsning. Anledningen till varför Frälsningsarmén har öppet på julafton är att de har sett att det finns ett behov då många människor lever ensamma idag eller att det i många familjer inte finns ekonomiska förutsättningar till att fira jul med mat och julklappar.

Det här är Frälsningsarmén:

"Frälsningsarmén är en internationell rörelse, ett evangeliskt trossamfund inom den universella kristna kyrkan. Dess budskap har sin grund i Bibeln. Dess tjänst har sin källa i kärleken till Gud. Dess uppdrag är att förkunna evangelium om Jesus Kristus och utan åtskillnad möta mänskliga behov i hans namn".

Dela med dig av denna artikel på: