Du är här

2012-01-02 - Michaela Ö
  • Den superfina nyårsdukningen! (Ja, vi var väldigt nöjda med den.)
  • Mästergrillaren och hennes side-kick! (Ja, jag var side-kicken.)

NYÅRSSPECIAL: Recept på en lyckad kväll

En historia där Hötorget är bannlyst men snittar och gorgonzolaglass är hel-reko.

FÖRBEREDELSER Sprang runt på stan och letade; jordärtskockor, bordsduk, strumpbyxor och glitter, förvånade över hur många som likt oss var ute i sista sekund.

FÖR-FÖRRÄTT Snittar (lax och gräslök, parmaskinka och soltorkade tomater, carpaccio och ruccola). Cava smuttades på och en lättare rusning infann sig bland kvällens fem taggade brudar.

FÖRRÄTT Avokadomousse med chili/lime-marinerade räkor. Observera dock att vi är brudar som hellre spenderar pengar på annat än färska räkor. Vad dessa hade gjort för skillnad på smakupplevelsen kan man ju fråga en västkustbo, men vi var alla från östkusten så för oss kvittade det.

HUVUDRÄTT Rutmönsterstekt oxfilé med rödvinssky och grillade primörer, samt en jordärtskockskaka som vi åt med andakt eftersom en mindre ärlig försäljare på Hötorget erbjöd de tre blonda tjejerna ett nyårspris på kockorna, vilket vi senare fann stod 100% över priset i en mataffär.

EFTERRÄTT Gorgonzolaglass med vanilj- och kanelkokta päron. En riktigt höjdarupplevelse för smaklökarna. Hade ni vågat testa? 

EFTER-EFTERRÄTT Nyårsskål på Berns och en massa dans på ett gungande dansgolv. DJ:n levererade så länge att jag, som är van vid att uteställena stänger kl 02, var tvungen att ta på mig mina lågskor för att palla hela kvällen.

 

TACK till alla Er som gjorde den sista natten på året alldeles, alldeles underbar!


Visa större karta 

Dela med dig av denna artikel på: