Du är här

2012-01-06 - Michaela Ö
  • Renarna blockerade vägen för oss i 1,5 mil. Foto: Michaela Ölund
  • Dryga väghinder. Tips: Veva ner rutan och skäll som en hund. Då blir det fart på hjorden! Foto: Michaela Ölund
  • Jag.

Renfösning och utförsåkning hör ihop

Utan det ena får man inte det andra, i alla fall inte om man vill till Solberg. Där blir man tvungen att leka same efter vägen innan skidbacken skymtar.

I går morse ringde pappa. Han tyckte att vi skulle dra iväg till Solbergsbacken så att han kunde få testa sina nya racerskidor. Och eftersom jag börjar få slut på saker att underhålla mig med denna ledighet var jag inte sen att tacka ja. Sedan gillar jag ju utflykter av detta slag.

Till Solberg är det 10 mil men efter cirkus 7 mil avklarade tog det stopp. Flera renflockar blockerade den smala skogsvägen och gjorde det omöjligt för oss att passera. Renar måste vara världens dummaste varelse, och när de börjar galoppera strör de bara salt i sina egna sår, då blir de nämligen världens lustigaste också.

Efter ett tag som renfösare blev vi redigt less och luft-hyttade mot att dessa förbaskade samer tvunget skulle ha sina renar just här, vi ville ju bara få komma fram och spänna på oss skidorna! Då föreslog pappa att vi skulle veva ner rutan och skälla som hundar. Och ja det fungerade! Haha, paniken som spred sig i flocken fick mig att skratta sådär ondskefullt som bara en sann renhatare kan. :)

 

 

Dela med dig av denna artikel på: