Världsklass-bloggen

Att ta sig an en utmaning och hålla fast vid den

Så var 2012 äntligen här och därmed också denna nya blogg där jag, Frida Bylin, bloggar tillsammans med Vanja Östman på temat utveckling i Örnsköldsvik. Det känns skoj! Som en extra energikick så här i början av året.

I vårt arbete på plattformen Världsklass 2015 tar vi sikte på fem utmaningar för Örnsköldsvik. Utmaningar som gäller för hela Örnsköldsvik, stad som landsbygd, och som är avgörande för fortsatt och långsiktig tillväxt. Förra årets omställning inom Världsklass 2015 där vi tog ett omtag och avstamp i en omvärldsanalys som framhåller vikten av dessa fem utmaningar, var otroligt spännande. För mig gav det en känsla av att komma framåt, göra skillnad, inkludera och bjuda in ännu fler att engagera sig för Örnsköldsvik. Det gav en stark gemensam målbild att samlas kring. Det var ett slags utvecklingsarbete av utvecklingsarbetet kan man säga.

Det är faktiskt så att en av de fem utmaningarna är just att fortsätt förnyelsen och nytänkandet inom det gemensamma utvecklingsarbetet i Örnsköldsvik. Att ta in nya impulser och höja blicken ytterligare. Att inte luta sig tillbaka och vara nöjd med hur mycket Örnsköldsvik faktiskt har utvecklats de senaste 20 åren. Att hela tiden hitta nya sätt att inkludera fler i processen. 

Jag tror att en av anledningarna till att Örnsköldsvik har varit framgångsrikt i sitt utvecklinsarbete så här långt är att man har åstadkommit förändring och utveckling genom gemensamma krafter. Men också att det har satsats långsiktigt. Det har inte varit något flyktigt nyårslöfte vid tolvslaget, utan det har hela tiden handlat om att ta sig an en utmaning och hålla fast vid den. Det tänker vi fortsätta med! 

Vi tar oss an utmaningen att fortsätta utvecklingsarbetet under 2012 och krokar gärna arm med alla som på något sätt vill vara med och möta någon av Örnsköldsviks fem utmaningar!

Publicerat