Samhällsinformation

Information från kommunstyrelsen

Här följer kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik 10 januari 2012.
Nya fotbollshallen börjar byggas
Under 2012 kommer en ny fotbollshall att byggas i Örnsköldsvik, närmare bestämt på grusfotbollsplanen vid Parkskolan. Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige säger ja till att de 15 miljoner kronor som budgeterats för hallen får börja användas och att 1,2 miljoner kronor avsätts för drifts- och kapitalkostnader från och med 2013.
 
Paradisets ombyggnation och övningsanläggning slutredovisas
Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige godkänner slutredovisningarna av ombyggnationen av Paradisets lokaler och Räddningstjänstens övningsanläggning.
Ombyggnationen av Paradiset omfattar dels ”Step in” och energieffektivisering som slutade på 6 130 000 kronor, 870 000 lägre än budgeterat, dels projektet ”Paradiset Spa” som totalt kostade 8 200 000 kronor, 2 200 000 kronor mer än budget.

Ny handlingsplan för trygghet och säkerhet
Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige godkänner kommunens nya handlingsprogram för trygghet och säkerhet, som lagen säger ska finnas aktuellt för varje mandatperiod. Programmet omfattar områden som brottsprevention, suicidprevention, äldresäkerhet fallolyckor, vattensäkerhet, trafiksäkerhet och extraordinära händelser.
 
Nya riktlinjer för representation
Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige godkänner nya riktlinjer för intern och extern representation inom den kommunala verksamheten. Från och med 2012 gäller nya beloppsgränser vid representation, exempelvis för måltider, gåvor och avtackning.
 
Nya riktlinjer för personaladministrativa ärenden
Från och med 2012 gäller nya riktlinjer för delegationsbeslut och verkställighet i personaladministrativa ärenden. Ändringar har bland annat gjorts när det gäller visstidsanställning, uppsägning och löneöversyn .
 
Kommunen begär prövningstillstånd
Kommunstyrelsen begär prövningstillstånd över tre beslut om laglighetsprövning enligt kommunallagen som tagits av Förvaltningsrätten i Härnösand i november förra året. Samtliga ärenden gäller fullmäktiges beslut om att godkänna Övik Energis finansiering till Sekab. Förvaltningsrätten menar att kommunens överklagande kom in för sent medan kommunen anser att förvaltningsrätten har varit otydlig när det gäller överklagandetiden och vill nu att målen tas upp i Kammarrätten.
Publicerat