Världsklass-bloggen

En hållbar framtid och ett enormt engagemang

Christoffer Edlund - Coffe är ett bra exempel på vad Världsklass 2015 går ut på. Att vara en plattform, ett sammanhang som möjliggör för människor med idéer om hur vi i Örnsköldsvik kan möta våra utmaningar.

 

I november checkade Coffe in en idé om att bjuda in Douglas Malette, en fd systemingenjör på på NASA´s Space Shuttle Program till Örnsköldsvik - nu lämnar Douglas varma Florida och landar på tisdag här hos oss.

Runt om i Örnsköldsvik finns det människor med ett engagemang kring olika frågeställningar. Coffe är en sån person. Hans genuina intresse handlar främst om hållbarhets frågor. Vi i Örnsköldsvik (precis som hela världen) står inför en stor utmaning att skapa ett hållbart samhälle. För att lyckas med det krävs det samtal och aktiviteter på olika nivåer. Både på samhällsnivå, organisationsnivå men också på individnivå. Coffe har genom sitt engagemang och den här aktiviteten bidragit till ett sätt att möta utmaningen. Och vi hoppas att det kan bli ett startskott till diskussioner och engagemang på många olika arenor.





Publicerat