Världsklass-bloggen

En dynamisk miljö?

Jag tycker att ordet dynamisk är svårt och kan inte riktigt sätta fingret på varför. Använde mig av synonymordlistan i word och fick upp dom här förslagen. Rörlig, Energisk, Företagsam, Aktiv, Driftig, Självverkande och Kraftfull.

 

I vårt strategidokument, under utmaningen förnyelse och innovation, finns det ett projektområde som heter Dynamisk öppen miljö. Om vi använder oss av synonymerna blir det alltså en Rörlig öppen miljö, en energisk öppen miljö, en företagsam öppen miljö, en aktiv öppen miljö, en driftig öppen miljö, en självverkande öppen miljö och en kraftfull öppen miljö. Hittade också att dynamisk står i motsattsförhållande till statisk.

Projektområdet förklaras med att vi ska föra in nya impulser och idéer för Örnsköldsviks utveckling i from av konferenser, möten och nya diskussionsarenor. Vi ska bjuda in och nå fler människor och grupper som vanligtvis inte deltar i tillväxtarbet. Satsningar som syftar till att uppnå ett ökat flöde av influenser, förändra fast rotande strukturer, skapa ett öppet samhälle och bredare arenor för möten är viktiga.

Var vill jag komma med mina funderingar så här på fredagseftermiddagen? Jo – att jag landar i att ordet dynamisk är inte det svåra. Det svåra är att skapa dynamiska miljöer. En dynamisk miljö är för mig en tillåtande och öppen miljö. En miljö som uppmuntrar fritt tänkande individer och kreativa miljöer. I en sån miljö så måste vi vara modiga och våga tänka utanför det sk boxen. Att göra saker på nya sätt än vad vi gjort.

Publicerat