Michaela Ö

Sista veckan av vinter och den ska utnyttjas till fullo!

Jaha, då bär det snart av igen, dit pepparn växer och oljeshejkerna regerar.

Innan andra andningen, under uppförsbacken till Varvsberget tystnade min löp-musik och mobilen började ringa. +65, Singapore, syntes på skärmen och jag hann fundera både en och två gånger innan jag bestämde mig för att svara. "Jo, jag är redo att åka på ECDIS-kurs i Tyskland 25-26/1, och visst kan jag ta med mig grejerna så att jag sedan kan åka direkt till Dubai för att mönstra på båten där" svarade jag som den vänliga men för stunden lätt andfådda själ jag är.

Då började tankarna spinna runt som en 740 på lösgrus och min lata början på 2012 fick en tvärvändning. Det finns ingen tid att slösa bort som soffpotatis. "Ut och ta vara på vintern!" spratt en röst inuti mig. Då fick jag något som måste klassas som närmare fnatt och sprang hem till huset, grabbade tag i syrrans längdskidor med tillhörande pjäxor, att de var två storlekar för stora för mina fötter spelade ingen roll, och åkte ett varv runt Hörnsjön. Jag har aldrig varit en längdbrutta av rang, helst inte i nedförsbackarna, så tur var det att de flesta i Ö-vik verkar ha ett jobb att gå till om dagarna och alltså inte befann sig i närheten av mig, eller rättare sagt i vägen för mig uppe vid sjön.

Några tips på vad jag kan fylla min sista vintervecka på nästan ett år? (Jag kommer åter i april och då antar jag att den mesta snö försvunnit.)

 

Ps. Jag är en handbollsbrutta så nu hejar jag på Sverige!

Publicerat