Tips från Ung 7

Ung 7: Att skriva i VREDE

Eller i andra känslor...

Något jag tampas med är allt detta som skrivs i känsloladdade explosioner. Innan jag börjar ”beklaga”  mig och ge tips måste jag påpeka att jag själv inte är mycket bättre då de kommer till saken men ni kan nog få ut något av det här ändå!

 

Facebook har blivit så mycket mer än bara: det här gör jag/adda den snygga killen på skolan. Nej numer har man familjeråd, konferenser och noveller där med. Men hur ska det bli då vi människor helt slutar att se varandra i ögonen då vi talar.

Jag har i alla fall märkt av en del komplikationer.

Tips 1: Skriv aldrig i stundens hetta!

Har du väl uttryck dina mordiska tankar på nätet så kommer det att för alltid ligga där och vara synligt för så många fler än det egentligen var menat. kanske är det så att du inte ens tycker att problemet var så farligt tre dagar senare.

Då är det i stället bättre att vänta tre dagar och sedan skriva ut sina känslor.

Tips 2: Kom ihåg att du inte kan vara helt säker på att människan på andra sidan tolkar din text på samma sätt som du gör!

Om du har något viktigt att förmedla och speciellt om det är känslor inblandade (bra eller dåliga) så ta det inte över text. De kanske funkar för en del men det blir ofta fel. Själv har jag mycket svårt för de djupa och känsloladdade texter man ibland kan få, även om det är ifrån en vän. En parentes för mig är att jag behöver mitt kroppsspråk för att förklara vad jag verkligen menar, mina ansiktsuttryck har stor betydelse i mina meningar och det är så mycket lättare att se att personen jag talar med också fattar om den står framför mig. Det är jobbigt att bli misstolkad, därför vill jag hellre tala ansikte emot ansikte.

Tips 3: Ta hellre kontakt med personen, ring den eller möt upp med den, få lite motion och gå ut och se världen! (Jag måste också bli bättre på den biten!  >.>)

Publicerat