Träningstrion

Fredrik - Blodigt i Dolomitenlauf

Fall, stavbrott och stav i vaden...
I helgen åkte jag ner till Lienz i Österrike för att åka sprint på fredagkväll och 42 km fristil på söndag. Det började inte bra när vi först åkte på att betala mer än vi trodde för övervikten och sen fick vi parkeringsböter av de Österrikiska poliserna. 
Sprinten som gick mitt inne i Lienz, är den grymmaste sprint jag kört när det gäller inramning och drag på en skidtävling. 
Jag tog mig till finalen men där blev jag överkörd i en spiral kurva och jag slutade 4:a.

Tävlingen i söndags slutade med ett besök på akuten efter att jag var tvungen att bryta loppet. Det började med att jag bryter en stav efter 5 km sen efter ungefär 15 km är det några som ramlar framför mig och jag får en stav i vaden. Känner direkt att det tog illa när jag ligger i diket, men jag kliver upp och fortsätter åka. Eftre ytterligare 5 km står Andreas Domeij som ska ge mig dricka, och frågar hur djupt det blev. Jag kollar efter och det var bara att kliva av, åka in på sjukhuset och sy. 
Det blev 10 stygn, en liten skada på muskeln och djupt som ett pekfinger. Ibland är det hårt att vara längdskidåkare! 
Trist att det blev så här men jag ser det nu som en utmaning att ta mig tillbaka så fort som möjligt. Jag kommer tyvärr att missa SM veckan i Östersund.
Publicerat