Samhällsinformation

Lärcentrum invigt

I november flyttade kommunens Lärcentrum och Umeå universitetsbibliotek ihop i gemensamma lokaler i Arken i Örnsköldsvik. Nu har samarbetet officiellt invigts.

När kommunens Lärcentrum och Umeå universitetsbibliotek flyttade ihop slogs kommunens informations- och vägledningscentrum Studieplus ihop med service- och mötesplatsen för distansstuderande under det gemensamma namnet Lärcentrum. Efter en startperiod med hoptrimning av verksamheterna var det dags för officiell invigning av lokalerna 26 januari.

Mikael Sjögren, överbibliotekarie vid Umeå universitetsbibliotek och Bengt Westin, kommundirektör i Örnsköldsvik gladdes åt att gemensamt kunna erbjuda studenter och andra som vill stärka sin kompetens en mötesplats. En mötesplats med en viktig roll som möjliggörare, motor och mäklare i karriärs- och kompetensfrågor.

De nya, gemensamma lokalerna har en funktionell studiemiljö med biblioteksservice, studie- och yrkesvägledning, kurslitteratur, utbildningsinformation, tidskrifter, stöd i kompetensutveckling, vägledning i informationssökning och tentamensservice. Lärcentrum håller öppet 8-17 och är bemannat med studie- och yrkesvägledare vardagar 13-15.

Publicerat