Du är här

2012-01-29 - Friluftsliv
Rådjursspår i snön. Foto: Markus Olsson

Ny viltapp för djurspår

Svenska Jägareförbundet har lanserat en viltapp som är tänkt att göra det lättare att känna igen de spår som syns i snön.

Vill du veta vad det är för spår du ser i snön? Appen, som inte bara kan komma till användning för jägare utan även andra intresserade som rör sig i naturen, kan snabbt ge besked om vilka djur som är där genom spår, läte eller hur de ser ut.

– Det är roligt att veta vilka djur som rör sig i naturen och nu kan du lätt få veta vem som gått framför dig i snön, säger Markus Olsson, projektledare för Viltappen.

– Viltappen släpptes för några veckor sedan och redan har över 14 000 nedladdningar gjorts. Många av användarna finns utanför Sverige, tillägger Markus Olsson.

På Svenska Jägareförbundet hoppas man detta tyder på ett ökande intresse för djur och natur, vilket är något förbundet gärna vill bidra till.

Viltappen är indelad i fyra delar; en del som i text och bild beskriver några av våra vanligaste viltarter. I andra delar kan du bläddra bland spåravtryck och läten från dessa arter. Dessutom finns en funktion där du kan spara upplevelser i form av anteckningar, ljud och bild, till exempel spåravtryck, fågelsång eller jakt- och fiskelycka.

Appen kan kostnadsfritt laddas ner för både Iphone och Android.

Dela med dig av denna artikel på: