Musik

Wake Up

Kolla in youtube-filmerna med Skorpedsgruppen Wake Up som tillsammans med sju andra ungdomar sätter upp en stor konsert hemma i Skorped lördag 11 februari.

Hur gör man för att marknadsföra sin hembygd? Slår på stora trumman och blåser i hornen förstås. Men det blir fler instrument än så när elva ungdomar arrangerar dubbla konserter i Skorped nästa lördag.

Skorped har blivit något av ett musikaliskt nav i kommunen. Många unga musiktalanger kommer från den lilla byn, bland annat de fyra grabbarna i bandet Wake Up. Fyra skickliga musiker som alla ingår i länsungdomsstorbandet LUST under ledning av länsjazzkonsulent Fredrik Norén, som även leder både meriterade Stockholm Jazz Orchestra och vårt eget länsstorband High Coast Jazz Orchestra.

I Skorped finns också den aktiva intresseföreningen Skorpeds Framtid som jobbar för att bygden ska leva och utvecklas.

– De ville att vi skulle göra en konsert för att samla in pengar till föreningen och det ställer vi förstås upp på, säger Kalle Johansson, trummis i Wake Up.

Wake Up består i övrigt av Joel Åberg, gitarr och sång, Johannes Arvidsson, bas, och Isac Åberg, trumpet. Men de här konserterna man kör i Baptistkyrkan i Skorped 11 februari blir med en rejält utökad ensemble.

Inte mindre än elva personer ingår, med sättningen två gitarrer, keyboard, bas, trummor, slagverk, trumpet, saxofon och tre vokalister.

– Alla som är med går, eller har gått, på estetiska programmet på Nolaskolan.

De flesta av dem kommer dessutom från Skorped och Kalle har en förklaring till hur så många duktiga musiker kommer från byn.

– Det är mycket på grund av Baptistkyrkan. Alla har vuxit upp där och fått sjunga i kör och spela instrument. Jerry Gyll (driver Samsound Musikstudio och är utbildningsledare på Musikmakarna red. anm.) har också bidragit med mycket.

Dubbla konserter blir det alltså, klockan 17 och 20. Till den tidigare konserten ordnas det dessutom gratis buss från Örnsköldsvik till Skorped, och tillbaka. Detta tack vare ett samarbete med Mosjö Buss. Studieförbundet Vuxenskolan är också medarrangör.

Vad kommer man då att få höra i Baptistkyrkan?

– Vi har ett tema på jazz, soul och funk. Det blir lite Stevie Wonder, lite Ray Charles och mycket annat, avslöjar Kalle.

Förutom Wake Up ingår Daniel Nilsson, gitarr, Frida Gyll, piano, Per Svensson, saxofon, Benjamin Johansson, slagverk samt Kristoffer Arvidsson, Hanna Olsson och Sara Nordin, sång.

Publicerat