Världsklass-bloggen

30 år av Innovation

I Örnsköldsvik finns det ett stort engagemang för innovation och för att ta en idé och göra den till verklighet. Handlingskraft är något vi identifierar oss med.

Eftersom det i år är 30 år sedan Idéforum startade sin verksamhet så tycker jag att vi bör lyfta fram det arbete som görs av den föreningen lite extra. Idéforum är en förening som jobbar för att främja möjligheterna till en positiv innovationsutveckling. För det har de även vunnit priser genom åren. I år firar de sin 30årsdag och kliver samtidigt fram ytterligare och vill ansvar för att möta Örnsköldsviks utmaning som handlar om att göra hela vårt samhälle bättre på att vara innovativt. Att tänka nytt och pröva nytt. Att vara öppen för det som känns obekant och främmande. Att våga testa.

Under 2012 kommer Idéforum att anordna en rad evenemang för att sätta fokus på innovationsutveckling. För att sparka igång jubileumsåret bjuder föreningen i samverkan med Örnsköldsviks Folkhögskola in till ett seminarium med Bo Hallgren. Han har över 30 års erfarenhet av immaterialrättsligt arbete från Patent- och registreringsverket. Seminariet kommer att fokusera på patentfrågor med särskilt inriktning på kommande förändringar i patentsystemet gällande ny lagstiftning i USA och det nya EU-patentet. Hur påverkas vi i Sverige och Örnsköldsvik av denna utveckling?

När? Onsdag den 1 februari 2012, klockan  18.30 – 21.00

Var? Örnsköldsviks Folkhögskola, Rådhuset, Aulan

Avgiftsfritt och ingen anmälan. Kom och ta del av startskottet för ett r av Innovationsutveckling.

/ Frida

 

 

Mer om Idéforum eller förnyelse och innovation i Örnsköldsvik hittar du här:

http://varldsklassfornyelse.wordpress.com/

http://www.ideforum.se/

Publicerat