Nyheter/Reportage

Medfinansiering för Framtidens Bioraffinaderi är klar

25 miljoner satsas under tre år och därmed är fas 2 för Framtidens Bioraffinaderi nu finansierat i sin helhet.

Alla formella beslut om medfinansiering av Framtidens Bioraffinaderi är nu tagna av Processums medfinansiärer och därmed är Framtidens Bioraffinaderi fas 2 finansierat i sin helhet. Totalt omfattar finansieringen 8,3 miljoner kronor per år i tre år från och med 1 oktober 2011.

Medfinansiärer för tillväxtinitiativet Framtidens Bioraffinaderi är Vinnova, Processums medlemsföretag, Länsstyrelsen i Västernorrland, Region Västerbotten, Örnsköldsviks kommun och Umeå kommun.

– Vi är mycket glada att vi fått förnyat förtroende från våra medfinansiärer, säger Clas Engström, vd för Processum som är värd för Framtidens Bioraffinaderi.

– Vårt arbete med att stödja utvecklingen inom bioraffinaderisidan löper på bra, vilket också den utvärdering som gjordes av internationella experter våren 2011 bekräftade. Under tillväxtinitiativets första 2,5 år har hittills ett 80-tal projekt inom Framtidens Bioraffinaderi påbörjats, vara hälften är avslutade.

– Framtidens Bioraffinaderi tilldrar sig ett allt större intresse, både nationellt och internationellt. Vi får därför allt fler intressenter och medlemmar som ser fördelarna med att samverka för att driva utvecklingen inom bioraffinaderi framåt.

Publicerat